Cui îi convine destabilizarea situaţiei din Republica Moldova

După o criză politică de aproape trei luni, s-a reuşit în sfârșit învestirea unui nou Guvern. Dar se pare că acest fapt nu a convenit anumitor forţe, care-şi doresc neapărat ca haosul şi instabilitatea să domine în continuare în Republica Moldova. Şi când spun acest lucru nu-i am în vedere pe protestatarii care au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea. Or, trebuie să fim sinceri şi să recunoaştem că furtul miliardului, creşterea unor preţuri şi tarife, instabilitatea politică permanentă din ultimul an – toate acestea nu aveau cum să nu-şi spună cuvântul asupra stării de spirit din societate. Repet: din acest punct de vedere îi înţeleg pe oameni. Dar nu-i voi înţelege niciodată pe acei care încearcă să profite de pe urma situaţiei create, pentru a-şi atinge scopurile personale. Niciodată nu-i voi înţelege pe acei care manipulează oamenii, îi induc premeditat în eroare, sugerându-le că desfășurarea alegerilor anticipate sunt o salvare pentru Moldova.

Ce ne vor da alegerile anticipate? Venirea la putere a forţelor pro-ruse, deturnarea Republicii Moldova de pe calea europeană, reducerea la zero a eforturilor făcute anterior, inclusiv de către partenerii noştri de dezvoltare, pentru democratizarea Moldovei şi asigurarea unui nivel de trai decent cetăţenilor etc. Oare de asta au nevoie oamenii acum? Desigur, nu! Este știut însă că cei ce urmăresc cu orice preț compromiterea viitorului european al Moldovei se află în solda Moscovei. Ei trebuie să justifice cumva toate investiţiile pe care Kremlinul le-a făcut în acest proiect subversiv! Ei trebuie să îndeplinească sarcinile pe care adevăratul lor stăpân le pune în faţa lor! Acestor soldăţei ai Rusiei nu le pasă nici de oamenii care au ieșit în stradă, nici de viitorul Republicii Moldova. Pentru dânșii oamenii care protestează constituie doar un mijloc prin care-şi pot atinge țelul şi nimic mai mult.

De aceea, respectând dreptul constituţional al cetăţenilor la proteste paşnice, vin cu un apel: oameni buni, dragi prieteni, fiţi atenţi şi nu permiteţi nimănui să vă folosească în scopuri ce nu au nimic în comun cu interesele dumneavoastră şi ale Republicii Moldova!

10 Comments

 1. Vlad /

  D-le Untila considerati ca incalcarea flagranta a legilor si normelor consitutionale este democratie? Un singur exemplu – votarea Guvernului fara respectarea rigorilor consitutionale art 98 al 3 „programul de activitate si lista Guvernului se dezbat in sedinta Parlamentului”; conform Dex a dezbate inseamna a discuta pe larg o chestiune, o problemă etc. cu una sau cu mai multe persoane (adesea în contradictoriu); a supune discuției (o hotărîre, un proiect de lege etc. Asta considerati ca este rezultatul „eforturilor depuse”?

  Si nu ne mai speriati cu „deturnarea RM de pe calea europeana”. Actiunile personale ale Dvs. si ale colegilor Dvs. din actualul Parlament contribute la franarea parcursului european al Moldovei.

 2. Cazacu /

  Eu inteleg c atunci cind se clatina fotoliul sub fund, nu e asa de bine, mai ales atunci cind el e incalzit deja binisor. Precum ati mentionat de furt, preturi si instabilitate si mai ales faptul ca intelegeti oamenii, dar nu intelegi pe cei ce se folosesc de ei prin faptul ca vor la putere, tin sa va amintesc ca fix asa ati venit voi. Toti pina in unul criticati comunistii, toti pina in unul promiteati oamenilor marea si sarea. Ati venit, ati furat, ne-ati subjugat, ne-ati umplut de viata europeana si acum ne speriati ca vin rusii. Da nu spuneti ca noi nu trebuim nimanui, nici chiar lor, ei singuri mor de foame. De ce sa va dam voua o sansa, cind ati avut-o zi de zi timp de sase ani? Poate o merita altcineva?

 3. Lecityna von Wytryon /

  Sustin!

 4. Domnule Untilă,am citit postarea duneavoastră şi sunt foarte indignat de rîvna cu care duneavoastră apăraţi chipurile guvernarea pro europeană,dar după mine este o guvernare de defaimare a vectorului european.Eu fiind un adept al PL care am avut incredere in voi ca ne veti apara interesele si valorile care le am ,neavind alta alternativa,dar voi aţi fost nişte oportunişi ,devenind slugile proxenetuluii şi păpuşarului,statul palmă barbă cot.
  A te declara purtător de valori europene ,şi a fi de facto,este ceva ce se obţine prin demnitate .dar dumneavoastră ne-ati tradat……..

 5. Ioan /

  Corect bine ar fi sa asculte toți îndemnul dumneavoastra

 6. rrrr /

  deschideti ochii si cititi,voi sunteti cei care 6 ani ati furat,curvarit ,ati compromise vointa poporului .timp de zeci de luni va

 7. rrrr /

  rusine d-le pres a sec st.-nu e treaba voastra ,voi aveti 1% credibilitate.Suntem saracia si rusinea europei,tara de emigrant.Reforme voi nu faceti:afara dragutan,gurin…eu pierd timpul scriind aici voua nesimtitilor ce aveti de facut 7 ani,iar voi toti vat facut palate aici si dubluri in ue-mii greata!

 8. Anica /

  deci, domnule Untilă oportunist,
  sunteți pro-european
  și de ceea ati sters toate mesajele critice
  anti-plahoi-tiste, pentru care ati votat cu ambele mâni?
  Rușine !

 9. Anica /

  Cronica Unionistă
  ——————————————-
  La 26-27 martie 2016 la Chișinău
  va avea loc cel de-al doilea Congres al Diasporei Unioniste.
  http://anagutu.net/?p=4385

 10. Anica /

  ————————-
  Cronica Unionistă
  ——————————————-
  La 26-27 martie 2016 la Chișinău
  va avea loc cel de-al doilea Congres al Diasporei Unioniste.
  http://anagutu.net/?p=4385

Lasă un mesaj

Treatment of erection Fildena on called sildenafil in Usually patients are advised to start with a 25 mg pill http://www.alicemeds.com/ According to the data of the Consumer Protection the first quarter of 2015, Shanghai Consumer Fildena Pharmacies Protection Committee received a total drugs.
Fildena pills is comes in a fours pack along with the following drugstore http://fildenaonline.com/ carrier and right side of upper receiver are toast