Ping-pong-ul dintre PDM și PLDM

În ultimele zile asistăm la un ping-pong permanent dintre Partidul Democrat şi Partidul Liberal Democrat din Moldova la tema negocierilor privind crearea unei noi coaliţii europene. Iar concluzia ce se impune, urmărind acest ping-pong, este că ambele formaţiuni nu înţeleg sau se fac a nu înţelege care e miza reală a noilor negocieri ce ar urma să înceapă. Or, în joc nu sunt puse funcţii, interese sau perspective partinice, ci viitorul european al Republicii Moldova.

Noi, cei din Partidul Liberal, am formulat în repetate rânduri opinia noastră în această privință şi am reiterat-o şi în săptămâna curentă – ţara trebuie guvernată în conformitate cu voinţa exprimată de majoritatea alegătorilor în cadrul scrutinului parlamentar din 30 noiembrie 2014. În urma acelui scrutin, în Parlament au venit 55 de deputaţi care au mers în alegeri sub lozinca integrării europene. Anume ei au datoria morală să constituie o nouă majoritate parlamentară pro-europeană şi un nou Guvern pro-european. Numai această formulă ar corespunde voinţei alegătorilor şi alte soluţii în acest sens nu există. Alternativa este fie o coaliţie de centru-stânga, fie alegeri parlamentare anticipate, care, dacă e să credem sondajelor, se vor termina cu victoria stângii, adică ne vom lua rămas bun pentru câţiva ani de la cursul de integrare europeană.

De aceea, atât cei din PLDM, cât şi cei din PDM trebuie să dea dovadă de mai multă flexibilitate şi să se aşeze la masa de negocieri, lăsând la o parte acuzaţiile şi atacurile reciproce. Dacă doriţi, este un test pentru partidele respective, cât de ataşate sunt în realitate de obiectivul de integrare europeană. Îl vor trece oare? Vom vedea în scurt timp…

7 Comments

 1. Un cetatean /

  Si de ce nu va-ti gindit voi ca tara are nevoie de un guvern dupa data de 30 noiembrie 2014?

 2. Ion /

  Dle Untila, dar de ce nu-l influientati pe dl Ghimpu, ca Pl sa sustina conditiile pldm, de ce incercati sa o faceti pe echidistantii, pe cind o lume intreaga vede ca ati fost si sunteti cu michiduta alaturi!

 3. radu /

  E frumos până nu intervin raiderii și raiderul nr.1 PL și PLDM și-au luat angajamente. Să le ducă până la capăt. Fără schițe ca unionismul care e alt proces și mai complex. Să nu scăpăm oportunitățile.

 4. octavian /

  „Noi, cei din Partidul Liberal, am formulat în repetate rânduri opinia noastră în această privință şi am reiterat-o şi în săptămâna curentă – ţara trebuie guvernată în conformitate cu voinţa exprimată de majoritatea alegătorilor în cadrul scrutinului parlamentar din 30 noiembrie 2014. ”

  Suna frumos, dar de ce nu l-ati votat pe Leanca in februarie, atunci? Ca expresie a vointei alegatorilor… Acum parca l*ati vota, doar ca sa dati peste bot PLDM-ului, nu? Cam nu se leaga…. 🙂

 5. Cu PL la guvernare va fi si integrare.Cu PL in opozitie ,va fi stagnare si reversibilitatea cursului de integrare.Criza actuala este provocata intentionat,pentru a scoate PL de la guvernare,defaimand faptul ca s-a apropiat prea mult de PD si ca, Ghimpu sta in buzunarul lui Plahotnic.Si a doua capcana, ,declaratiile PL referitoare la imposibilitatea de a intra la guvernare cu comunistii si socialistii,cei ce da unda verde de a forma o coalitie de centru stanga Inclusiv si declaratiile sabotoare in adresa PL venite din partea cominternistului Socor.denota faptul ca se pregateste debarcarea Pl de la guvernare.fie prin alegeri anticipate .

 6. Anica /

  Lista APELurilor pro-Re-Unire cu România
  și pt. Re-Stabilirea „Actului Unirii” noastre cu România
  votat de „Sfatul Țării” din Chișinău la 27 Martie 1918
  semnate de diferite asociații din Rep. Moldova
  Oct-Nov.2015
  –––––––––—————————-
  1.
  Apelul celor 71 de personalități marcante din Chișinău
  2.
  Apelul Unionist al Uniunii Scriitorilor din Rep. Moldova
  3.
  Liga Medicilor din Rep. Moldova
  4.
  profesorii și personalul auxiliar
  de la Universitatea Tehnică din Chișinău
  5.
  Organizația raională Orhei
  a Veteranilor Organelor Afacerilor Interne
  și trupelor de Carabinieri ale MAI
  6.
  Numeroase alte liste și semnături particulare,
  printre care familiile Apreutesei, Dahnovici,
  Corobceanu, Leșanu, Negrescu, Franț, etc.
  ——————————————————
  N.B.
  Numeroase instituții patriotice afișează pe pereții din oficii
  formulare pt. semnarea benevolă unionistă
  /funcționari, enoriași, elevi, studenți, etc./
  liste care se vor trimite ulterior pe adresa
  săptămânalului „Literatura și Arta” din Chișinău /strada Sfatul Țării-2/

 7. Tot răul din țară de trage de la PD care este SRL lui PLahotniuc, dacă o persoană nu execută comenzile, e eliberată și pune omul lor loial, așa Moldova a fost capturată.Trezițivă cetățeni, deșteptațivă, decînd acest Partid e la guvernare doar s-a furat și nimic nu s-a făcut în țară, iar instituțiile statului nu lucrează în interesele noastre, deși plătim impozite, dar lucrează în interesul lor și a afacerilor lor deschise tot pe spatele nostru. Suntem în mizeria asta pentru că la 30 noiembrie 2014 am fost indiferenți, ați fost lăsați amăgiți și cumpărați. Cu atît mai mult că pînă la alegeri ați știut că tot au furat și așa zisă Alianța s-a compromis, iar certurile dintre lideri se iscau că nu știa care partid de la guvernare fură mai mult și nu putea împărți funcțiile. Cu această Alianță nu ajungem în europa cu toate că suntem susținuți, dar lor nu le convine că se tem că nu vor mai putea fura și pentru tot ce au făcut vor răspunde.

Lasă un mesaj

Treatment of erection Fildena on called sildenafil in Usually patients are advised to start with a 25 mg pill http://www.alicemeds.com/ According to the data of the Consumer Protection the first quarter of 2015, Shanghai Consumer Fildena Pharmacies Protection Committee received a total drugs.
Fildena pills is comes in a fours pack along with the following drugstore http://fildenaonline.com/ carrier and right side of upper receiver are toast