Aşa nu se mai poate!

SondajDatele Barometrului de Opinie Publică (BOP), făcute publice ieri, arată că situaţia în Republica Moldova în ultimele luni s-a agravat considerabil.

Astfel, 75,4% din cetăţeni consideră că lucrurile în ţară merg într-o direcţie greşită şi doar 16,6% cred că direcţia este bună. Sociologii spun că un nivel atât de înalt de nemulţumire este un indicator direct că Moldova întruneşte la moment toate condiţiile caracteristice unei crize profunde.

Barometrul arată că doar 5% din cetăţeni sunt mulţumiţi de situaţia economică actuală, iar circa 80% – nemulţumiţi.

De asemenea, 42% din populaţie susţine că veniturile actuale nu ajung nici pentru strictul necesar, 43% – doar pentru strictul necesar, 12% – pentru un trai decent, dar cu limitări.

De notat că circa 60% din cetăţenii Republicii Moldova sunt îngrijoraţi cel mai mult de preţurile mari, 50% – de sărăcie, 45% – de viitorul copiilor, 40% – de şomaj, 35% – de corupţie etc.

Toate aceste date arată care este atitudinea oamenilor faţă de actuala guvernare şi acţiunile/inacţiunile ei.

Iar dacă aceste date nu vorbesc despre nimic celor ce conduc astăzi ţara, nu au decât să arunce o privire pe datele privind rating-urile partidelor. Astfel, un rating atât de jos partidele de la guvernare nu au avut niciodată în ultimii ani, în paralel crescând partidele de opoziţie.

Desigur, noi, cei din Partidul Liberal, care acum avem cel mai înalt rating dintre partidele de orientare democratică, am putea să jubilăm. Dar despre ce motive de bucurie poate fi vorba când vedem starea deplorabilă în care a fost adusă populaţia?

De aceea, în situaţia în care am ajuns, e şi firesc să ne întrebăm: oare ce mai trebuie să se întâmple ca guvernarea să înţeleagă că aşa nu se mai poate?

2 Comments

  1. coressi /

    eu am ferma convingere că dacă erau la guvernare comuniştii şi socialiştii, procentul alegătorilor doritori de o orientare vestică era majoritar! De asta Ivan este liniştit în cazul RM, aşteaptă ca firescul să se producă şi basarabenii,în majoritatea lor, să sară în braţele lui! Păi şi cum să nu sară basarabenii în braţele rusului dacă până şi sufletul creştin al acestui popor este în slujba Moscovei! Să auzim numai de bine!

  2. Radu /

    De ce Europenii nu vin acum când s-a obosit de atâta Integrare Europeană?

Lasă un mesaj

Treatment of erection Fildena on called sildenafil in Usually patients are advised to start with a 25 mg pill http://www.alicemeds.com/ According to the data of the Consumer Protection the first quarter of 2015, Shanghai Consumer Fildena Pharmacies Protection Committee received a total drugs.
Fildena pills is comes in a fours pack along with the following drugstore http://fildenaonline.com/ carrier and right side of upper receiver are toast