De ce trebuie să securizăm spaţiul informaţional

Recent, am participat la dezbaterile publice „Provocările din spațiul mediatic al Republicii Moldova – propaganda și produsul autohton” – dezbateri extrem de utile atât în contextul modificărilor la Codul Audiovizualului, aflate pe agenda de lucru a Parlamentului, cât şi în contextul situaţiei generale ce există în Republica Moldova la capitolul securitate informaţională.

Mi-am expus punctul de vedere în cadrul respectivelor dezbateri, dar acum aş vrea să revin şi să punctez unele lucruri ce mi se par importante.

În primul rând, trebuie să spunem că, la această etapă, în privința spaţiului informaţional, ne aflăm într-un fel de război rece. Propaganda, manipularea, avalanşa de informaţii aruncate asupra țării noastre de forţe din exterior sunt atât de masive, încât este necesar să ne punem unele întrebări referitor la impactul pe care-l au acestea asupra prezentului şi viitorul Republicii Moldova. 

Este evident că acest atac mediatic care urmărește despărţirea în două a societăţii, în ultimul timp dă roade. Țelul nostru, prin promovarea în lectura a doua a proiectului noului Cod al Audiovizualului, este stoparea acestei activităţi agresive şi securizarea spaţiului informaţional. Anume acesta e scopul real şi trebuie tratat ca atare, fără a se lăsa loc de interpretări şi speculaţii.

În al doilea rând, merită de menţionat faptul că noua Strategie a Securităţii Naţionale, care a fost adoptată la ultima ședință a Consiliului Suprem de Securitate, prevede şi securizarea spaţiului informaţional. Prin urmare, nu se inventează bicicleta, ci se merge consecvent pe realizarea unui document de maximă importanţă pentru Moldova.

Sper că dezbaterile la care m-am referit mai sus, dar şi cele ce vor urma pe linie parlamentară, vor ajuta nu doar la conştientizarea unei grave probleme cu care ne confruntăm, dar şi la soluţionarea acesteia.

 

Lasă un mesaj

Treatment of erection Fildena on called sildenafil in Usually patients are advised to start with a 25 mg pill http://www.alicemeds.com/ According to the data of the Consumer Protection the first quarter of 2015, Shanghai Consumer Fildena Pharmacies Protection Committee received a total drugs.
Fildena pills is comes in a fours pack along with the following drugstore http://fildenaonline.com/ carrier and right side of upper receiver are toast